QUÈ ÉS?

La PAG és un punt de trobada per totes aquelles persones titulars de productes financers que mai van ser degudament informades per part de les entitats bancàries sobre l’alt risc o les conseqüències que comportava la seva contractació (participacions preferents, deute subordinat, bons convertibles, swap, clàusules sòl, etc.).

QUÈ PERSEGUEIX?

La PAG pretén informar sobre aquells aspectes inherents als diferents productes financers, els quals són majoritàriament desconeguts pels consumidors, fent especial èmfasi en els riscos que comporta la seva contractació.

Tanmateix, la PAG vol facilitar aquells elements necessaris perquè l’afectat pugui prendre consciència de la seva situació i pugui decidir, d’entre un ampli ventall de possibilitats, quines actuacions o mesures cal emprendre per a salvaguardar els seus interessos.

COM ACTUA?

En aquest afany d’informar, la PAG ha creat aquest espai virtual a fi de donar a conèixer què són i en què consisteixen els diferents productes financers de risc comercialitzats en massa per part de les entitats financeres, així com fer-se ressò de tots aquells fets socials, polítics i/o jurídics que succeeixin al voltant dels productes financers més controvertits.

COM HA NASCUT?

La PAG és una iniciativa dels advocats gironins Antoni Blanch Brugarolas i Andrés Ruiz Vera. El fet de tenir familiars directes i clients afectats per tot tipus de productes financers, els ha portat a endegar aquesta plataforma, i així contribuir a la protecció d’aquells consumidors que han estat víctimes de la mala praxi bancària.

18 pensamientos en “

 1. Buenas tardes, tengo DSU de CAIXA BANK producto del cambio de las participaciones preferentes y me acaban de informar que puedo venderlas aunque cobrarían una comisión por la venta ¿es eso cierto? porque ya no me fio de esta “gente” para nada. Un saludo

  • Buenas tardes Mercedes,

   La deuda subordinada de CAIXABANK puede ser vendida en el mercado secundario AIAF, lo que debe pedir usted es que la vendan lo más cerca del 100% posible, para minimizar la posible pérdida en este momento estan cotizando entre el 92% y el 99%).

   Respecto de la comisión, suele ser habitual que la entidad cobre por esta gestión.

   Saludos
   PAG

 2. HOLA , veig que tothom esta una mica perdut en tot això i nosaltres no en som una excepció.Teniem obligacions subordinades a caixa laietana,que un bon dia sense saber perquè ens van trucar i ens van dir que teniem que canviar-les per accions de bankia (en el plaç d’un mes bankia va fer fallida),ho varem fer confiant en una caixa de tota la vida i pensa-nos que accions d’un banc sempre serien segures. La nostra pregunta es si hi ha alguna cosa a fer per poder aconseguir el que creiem ens han robat. gracies.

  • Bona tarda Pere,

   Actualment els afectats per CAIXA LAIETANA, tenen, d’una banda, l’opció de sol·licitar l’arbitratge i, de l’altra, instar un procediment judicial.

   A dia d’avui l’arbitratge encara no ha començat, per tant, no podem saber quin resultat donarà. Pel que fa a la via judicial, s’estan dictant sentències en les que es condemna a les entitats a retornar els estalvis als afectats; en menor mesura, també se n’ha dictat alguna que no donava la raó a l’afectat.

   En qualsevol cas, la millor opció és cercar assessorament legal amb un advocat, per tal de poder rebre tota la informació necessària per poder prendre una decisió formada.

   Atentament
   PAG

 3. Hola, sóc una afectada per les preferents de catalunya caixa. De moment sóc de les que ha optat per esperar enlloc de reclamar ja que no he sabut on assessorar-me. Hi ha alguna plataforma com aquesta a Barcelona a la que em pugui dirigir? moltes gràcies. Atentament, Júlia

  • Bon dia Júlia,

   Nosaltres desconeixem si a Barcelona existeix cap plataforma o associació dedicada als afectats per les participacions preferents.

   En qualsevol cas, pot dirigir-se a l’oficina de consum més propera i demanar informació al respecte.

   Salutacions
   PAG

 4. Benvolguts,
  podríeu explicar de manera breu i clara els passos per iniciar les accions de reclamació pertinents per a qualsevol persona afectada de preferents, per exemple quina és la documentació necessària, com aconseguir-la, a on demanar-la, model de sol·licitud etc.
  Moltes gràcies

  • Bona tarda Albert,

   La veritat és que no hi ha una manera breu per explicar tot això. Sí que li puc recomanar que llegeixi el nostre apartat “preguntes freqüents”, on trobarà una explicació de les vies de reclamació.

   D’altra banda la documentació més important és: l’ordre de compra, el test de conveniència, la llibreta i qualsevol altre document que l’entitat ens hagués entregat en el moment de comercialitzar les preferents (a vegades manuscrits).

   Tota aquesta documentació, si no es té, s’ha de demanar a l’entitat i si no la volen entregar, es pot demanar la fulla de reclamacions i deixar constància de tot el que s’ha demanat i no ens han volgut entregar. D’aquesta fulla una còpia se la queda l’entitat, l’altre l’ha de portar l’interessat a l’oficina municipal d’atenció al consumidor i l’altre se la queda l’afectat.

   Un cop es tingui tota la documentació, recomanem demanar cita amb un advocat que pugui evaluar degudament el seu cas.

   Esperem haver estat d’ajuda.

   Cordialment
   PAG

 5. Bona tarda,
  La veritat es que vaig molt perduda en aquest tema, ja que no i entenc, pero encara i enten menys el meu pare, que ha estat enganxat amb 30000 euros per els preferents de la caixa. Nomes sabem que no podem disposar dels diners i com a molt ens han ofert si vaig entendre be, canviarles per accions i poder-les vendre, suposo que a un preu molt per sota del que ens van costar. Que ens recomaneu fer?? TEniu prevista alguna nova sessio informativa a girona o provincia??
  Moltes gràcies !!

  • Bona tarda Anna,

   La veritat és que és normal anar “perdut” amb aquest tema…. precisament d’això és tracta tot plegat.

   Respecte del bescanvi que va oferir LA CAIXA, el mateix consistia en convertir el 70% en obligacions subordinades amb un vençiment a 10 anys (en condicions normals aquests diners es recuperaran totalment passats 10 anys), mentre que el 30% restant es convertia en bons oligatòriament convertibles en accions (la meitat a 30 de juny de 2012 i l’altra a 30 de juny de 2013).

   És en el moment de la conversió quant les accions és poden vendre i, si fós en aquest moment, s’estaria perdent al voltant d’un 31%.

   La nostra recomanació sempre serà que concerteu cita amb un advocat que estudïi el tema i us exposi les probabilitats d’èxit que tindrieu optant per la reclamació judicial.

   Per ultim, informar-te que estem en converses per poder realitzar una nova sessió informativa a Girona. N’informarem a través de la web.

   Cordialment

  • Bona tarda Dolors,

   La veritat és que CATALUNYA CAIXA no donarà cap solució al tema de les preferents fins que no quedi clar el seu futur com a entitat intervinguda.

   Tothom pensava que al juny es sabria quelcom al respecte, però ja som a l’agost i encara no hi han hagut novetats. És possible que al setembre s’acabi sabent alguna cosa.

   Respecte de les opcions que tenen els afectats, només podem dir que n’hi ha dues: esperar o reclamar.

   Salutacions Cordials

 6. Hola, em dic Teresa i sóc de Tordera; els meus pares, que ja són grans, han estat afectats per las preferents de Caixa Catalunya a Tordera; us demano que m’informeu sobre les posibilitats que tenim de poder reclamar,
  Gràcies

  • Bona tarda Teresa,

   Sentim molt que els teus pares s’hagin vist afectats per tot aquest tema.

   Pel que fa a la qüestió de les probabilitats d’èxit en una eventual reclamació, hem de recomanar-te que cerquis assesorament legal concertant cita amb un advocat. I és que, sense un estudi previ basat en la documentació existent i les vostres explicacions, ningú estarà en disposició de informar-vos sobre la conveniència o no d’iniciar una reclamació judicial.

   Esperem haver estat d’ajuda.

   Salutacions cordials
   PAG

 7. Mi suegro tenia un dinero en cuenta perpetua en la Caixa y nos llamaron urgentemente para cambiarlos por otra posibilidad, De momento no hay forma de recuperarlo. Qué puedo hacer?

  • Buenos días Miguel Angel,

   La verdad es que no facilita usted demasiada información. Si a lo que se refiere es si debe aceptar el canje que le ofrece LA CAIXA, deben ustedes valorar la necesidad de liquidez que tengan y, si están dispuestos a correr el riesgo de perder dinero. Por otra parte, si tienen claro que quieren reclamar judicialmente, lo más recomendable es no aceptar el canje.

   PAG

 8. Bon dia!
  He enviat un mail, però potser havia d’escriure aquí.
  Vull saber quan vindreu a Girona. Sóc una afectada per preferents de Bankia.
  Moltes gràcies!

  • Cap problema, ja li he respost l’e-mail.

   Encara no tenim tencada la sessió a Girona, però es segur que se’n farà una.

   Properament n’informarem a l’apartat “properes xerrades”.

   Atentament

   PAG

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>